استاتیک میکسر-Static Mixer
بازدید : 9740 |
میکسرهای استاتیک را میتوان در طیف گستردهای از فرآیندهای عملیاتی، از جمله دوزینگ، پراکندهسازی، مبدل جریان حرارتی و تشکیل امولسیون به کار برد. معمولاً سیالات مخلوط شونده مایع هستند اما میتوان از میکسرهای استاتیک برای اختلاط جریانهای گازی، پراکنده کردن گاز به مایع یا ترکیب مایعات مخلوط نشدنی استفاده کرد.
پیشنهاد میکنیم با مطالعه قسمت توضیحات بیشتر، به طور کامل با استاتیک میکسر آشنا شوید.
استاتیک میکسرهای کاراجت
استاتیک میکسر چیست؟
میکسرهای استاتیک یا میکسرهای بیحرکت اخیرا به تجهیزات رایجی در صنایع تبدیل شدهاند. میکسرهای استاتیک ممکن است به صورت یک طرفه یا در یک حلقه جریان برگشتی به کار برده شوند تا عملکرد یک همزن معمولی را تکمیل نموده و یا حتی جایگزین آن باشد. استفاده از این نوع میکسرها در فرآیندهای پیوسته به جهت این که با صرف هزینه کمتر عملکرد مشابه و گاهی اوقات بهتر از همزنهای معمولی را میتوان به دست آورد رواج بیشتری پیدا کرده است. استاتیک میکسر دستگاهی برای مخلوط کردن سیالات بکار می رود. قطر این تجهیز میتواند از چند میلی متر تا چندین متر باشد. این تجهیز در طول بسیار کمی از لوله، درجه بالایی از همگن سازی را فراهم میکند.
میکسرهای ایستا به دلیل نداشتن قطعات متحرک معمولاً انرژی کمتری مصرف نموده و نیاز به نگهداری کمتری دارند. این تجهیزات کنترل غلظت و مقیاس پذیری بیشتری را در سیستمهای ناپیوسته ارائه داده و میتوانند همگن سازی خوراکها را با حداقل زمان ماند انجام دهند. در ضمن این تجهیزات قابلیت ساخت از اغلب مواد رایج را دارند.
طراحی میکسر استاتیک
طراحی رایج یک میکسر استاتیک شامل احجام ثابتی است که المان نامیده میشوند و آنها را میتوان در مسیر لولهها، برجها و راکتورها نصب نمود. هدف اصلی وجود این المانها توزیع نمودن سیال در جهتی متداخل با جریان اصلی است. عملکرد و اثربخشی این توزیع تابعی از شیوه طراحی و تعداد المانهای به کار رفته میباشد. در مقیاس تجاری میکسرهای استاتیک با طیفهای هندسی گستردهای تولید شده و اغلب برای بهینه سازی در کاربردهای خاص پارامترهای قابل تنظیمی دارند. این المانها معمولا به صورت سری در مسیر قرار میگیرند. یکی از پارامترهای مهم در ساخت یک میکسر استاتیک نسبت ابعادی است که به عنوان نسبت طول به قطر یک المان تعریف میشود. میکسرهای تجاری معمولاً پارامترهای استاندارد و از پیش تعیین شدهای دارند که به طور کلی میتوان آنها را در طیف کاربردی وسیعی استفاده نمود و عملکرد مناسبی را دریافت کرد زیرا که برای این مدلها دادههای تجربی بسیاری وجود دارد. در اغلب موارد استفاده از همین طرحهای استاندارد از پیش تعیین شده توصیه میشود. به طور کلی در مقایسه با میکسرهای پره دار میکسرهای استاتیک بازدهی بسیار بالاتری داشته و عملکرد آنها را بهتر میتوان کنترل نمود.
کاربرد استاتیک میکسر
استاتیک میکسر در صنایع بسیار مهمی استفاده میشود. میکسرهای استاتیک یا ایستا در انواع صنایع و فرآیندهای اختلاط مانند تولید پلیمر، شیمیایی، صنایع غذایی، انتقال حرارت، داروسازی و تصفیه فاضلاب کاربرد دارند. این موارد شامل اختلاط مایعات در جریان تک فاز، انتقال حرارت، تزریق گاز در فاز مایع، تزریق یک فاز آلی غیر قابل اختلاط به صورت قطرهای در یک فاز مایع، اختلاط سه فازی و مخلوط کردن مواد جامد میباشند. میکسرهای استاتیک را میتوان در تمامی سیستمها از جمله مایع - مایع (استخراج مایع)، مایع - گاز (جذب)، جامد - مایع (دوغاب ها) و جامد - جامد (ترکیب مواد جامد) استفاده نمود. از این تجهیزات همچنین در تولید مواد یک بار مصرف مانند اپکسیهای خورنده و درزگیرها نیز استفاده میشود. فضای مورد نیاز پایین، قیمت و هزینه نگهداری کم، زمان ماند ناچیز، کاهش تولیدات محصولات ناخواسته و امنیت بالا از جمله دلایلی است که استفاده از این تجهیز را ترویج میبخشند.
انواع استاتیک میکسر:
استاتیک میکسرهای شرکت کارا صنعت در انواع مختلفی تولید میشوند:
- KMS: دارای روبانهای پیچ خورده به سمت چپ و راست به صورت متناوب است. این نوع برای هر دو نوع سیال لمینار و توربولنت مناسب است.
- SMX: دارای لبههای راهنما با تقاطع 45 درجه نسبت به محور لوله است. این نوع برای هر دو نوع سیال لمینار و توربولنت مناسب است. به طور ویژه برای اختلاط جریان آرام استفاده میشود SMX دارای لبههای راهنما با تقاطع 45 درجه نسبت به محور لوله است. این نوع برای هر دو نوع سیال لمینار و توربولنت مناسب است. به طور ویژه برای اختلاط جریان آرام استفاده میشود.
- SMV: دارای ورقهای موجدار با زاویه 30 الی 45 درجه نسبت به محور لوله است. این مدل فقط در جریان آشفته قابل استفاده است. برای اختلاط مایع در مایع، گاز در مایع و بلعکس مناسب است.
- LPD: دارای تعدادی صفحه نیم بیضی که به صورت نامتقارن در یک هوزینگ لولهای چیده شدهاند. در جریانهای با اشفتگی بالا و کم قابل استفادهاند. هنگامی که افت فشار کم مورد نیاز باشد، مناسب هستند.
مزایا
- عدم نیاز به نگه داری
- قیمت اولیه و هزینههای جانبی پایین
- از آنجا که میکسرهای ایستا قطعات متحرک ندارند تمام انرژی صرف اختلاط میشود.
- عمر بالا به دلیل عدم وجود قطعات متحرک
محدودیت ها
-
افت فشار جریان.
-
احتمال ایجاد گرفتگی در مسیر.
شما میتوانید با دانلود و تکمیل فایل زیر و ارسال آن به ایمیل Commercial@karajet.com نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید.