کندانسور

بازدید : 7524   |      

کندانسورها نوعی مبدل حرارتی هستند که در آن‌ها حرارت به یک سیال دیگر مانند هوا یا آب منتقل می‌گردد. چگالنده یا کُندانسور به عنوان خنک کننده سیال در فرآیند‌های تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین از چگالنده یا کُندانسور برای تبدیل بخار به مایع استفاده می‌شود. می‌توان گفت چگالنده یا کُندانسور در صنایع مختلفی کاربرد دارد. از چگالنده یا کُندانسور به عنوان خنک کننده سیال در فرآیند تولید بخار در نیروگاه‌ها و یا به عنوان مبرد صنعتی در صنایع پالایشگاهی یا پتروشیمی استفاده می‌شود.
ما به شما پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه "توضیحات بیشتر" در مورد کندانسور یا چگالنده اطلاعات کامل‌تری کسب کنید.

کندانسورها نوعی مبدل حرارتی(مبدل حرارتی را بیشتر بشناسید) هستند که در آنها حرارت به یک سیال دیگر مانند هوا یا آب منتقل می‌گردد. از چگالنده یا کُندانسور به عنوان خنک‌ کننده سیال در فرآیند تولید بخار در نیروگاه‌ها و یا به عنوان مبرد صنعتی در صنایع پالایشگاهی یا پتروشیمی استفاده می‌شود‌. درشرکت کاراجت دو نوع کندانسور سطحی و تماس مستقیم ساخته و عرضه می‌گردد:

کندانسورهای سطحی( Surface  Condenser)

ساختار این کندانسورها تا حدودی مشابه کندانسورهای پوسته لوله(Shell & Tube) می‌باشند و برای تقطیر بخار آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. سیال گرم‌، بخار آب بهمراه هوا و گازهای غیر قابل کندانس بوده و سیال سرد معمولا آب می‌باشد. فشار درون این کندانسورها معمولا کمتر از فشار اتمسفر بوده که این خلاء در اکثر موارد توسط اجکتور‌های بخار(در مورد اجکتور بخار بیشتر بدانید) و در بعضی موارد پمپ‌های وکیوم تامین می‌گردد. این کندانسور کاربردهای فراوانی در صنایع بخصوص نیروگاه‌ها جهت تقطیر بخار خروجی از توربین دارند.

کندانسورهای سطحی از محاسبه و طراحی خاصی از لحاظ ترمودینامیک و مکانیکی برخوردار می‌باشند. وجود گازهای غیر قابل کندانس تاثیر قابل ملاحضه‌ای در کاهش ضریب انتقال حرارت کندانسور و عملکرد آن داشته و برای کاهش اثر این گازها معمولا درون کندانسورها بایستی به نحوی طراحی شود تا ضمن محبوس نمودن گازها، تخلیه آن‌ها از درون کندانسور نیز به طور کامل انجام پذیرد. ضمن آنکه  خلاء درون کندانسور نیز تاثیر قابل توجهی در راندمان آن دارد.

کندانسورهای تماس مستقیم(Direct Conect Condenser)

با توجه به موارد فوق و جهت طراحی بهینه و افزایش راندمان، این شرکت نرم‌افزاری را جهت محاسبه و طراحی کندانسورهای سطحی تهیه نموده است. این نرم‌افزار قابلیت لینک شدن با نرم‌افزار محاسبه اجکتور بخار را دارا بوده و همزمان با طراحی کندانسور و طراحی سیستم خلاء را نیز انجام می‌دهد.  شرکت کاراجت با برخورداری از تجارب ارزنده در خصوص سیستم‌های خلاء و مبدل‌های حرارتی همچنین نرم‌افزار‌های فوق‌، محاسبه‌، طراحی‌، و ساخت انواع کندانسورهای سطحی را بر اساس استانداردهای  HEI  و TEMA  انجام می‌دهد‌.

كندانسور‌هاي تماس مستقيم مانند كندانسور‌هاي سطحي براي تقطير بخار آب مورد استفاده قرار مي‌گيرند با این تفاوت كه تقطير بخار در آن‌ها در اثر تماس مستقيم بخار با آب خنك كن انجام مي‌گیرد. در اين كندانسور‌ها بخار تقطير شده با آب خنك كن تركيب شده و از كندانسور خارج مي‌گردد. محدويت‌هاي اين كندانسور‌ها تركيب بخار تقطير شده با آب خنك كن بوده و در مواردي كه بخار داراي خواص شيميايي بوده باشد و يا برگشت آب حاصل از تقطير ضروري باشد استفاده از اين كندانسور امكام پذير نمي‌باشد‌.

مزایای استفاده ار کندانسور تماس مستقیم:

نياز بسيار جزيي به تعمير و نگهداري

عدم مشكل در كيفيت آب خنك كن

نسبت به كندانسور‌هاي پوسته- لوله از راندمان بيشتری برخوردار می‌باشند.

هزينه اوليه مناسب

کندانسور کاراجت

کدهای استاندارد به کار گیری شده 

HEI
TEMA

کاربردها

فرآیند CPR در صنعت نساجی
وکیوم پکیج‌های چند مرحله‌ای

مزایا

امکان تولید با مواد غیر فلزی
امکان نصب به صورت افقی و عمودی
تراکم (کندانس شدن) داخل و خارج لوله‌ها
عدم آلوده کردن آب خنک کننده
عدم وجود تماس مستقیم بین مایع خنک کننده و کندانس شده

موارد مورد نیاز  نصب 

با توجه به وجود خلاء در این کندانسور‌ها معمولا ارتفاع نصب آن‌ها بیش از 11 متر می‌باشد تا امکان خروج آب به صورت طبیعی ایجاد شود. به این روش نصب ،نصب بارومتریک گفته می‌شود‌. از طرفی در مواردی که برای نصب در ارتفاع محدودیت وجود داشته باشد، خروج آب خنک کن از کندانسور به وسیله پمپ انجام می‌گردد.

فرم ثبت سفارش کندانسور