شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی


شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی  یکى از شرکت هاى فرعى شرکت ملى گاز ایران است که در سال 1377 تاسیس و عهده دار مسئولیت بهره بردارى از تاسیسات خشکى فاز هاى چندگانه میدان گازى پارس جنوبى گردید. تاسیساتى که طراحى و اجراى آنها را شرکت نفت و گاز پارس از شرکت‌هاى فرعى نفت ایران انجام داده است . این شرکت با بهره‌گیری از متخصصین جوان و مدیران شایسته به یک مدل و برند معتبر جهانى و الگوى دانش فنى در میان همه صنعت کشور تبدیل شده است.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در شهرستان عسلویه و کنگان از شهرستان‌های استان بوشهر در کنار ساحل خلیج فارس با جاذبه‌هاى گردشگرى و تاریخى در قالب دو سایت صنعتی مستقر شده است و علاوه بر خدمات تولید گــاز با ورود به حوزه مسئولیت اجتماعی اقدامات شایان ذکر و مؤثری در بخش فرهنگ، آموزش، سلامت، اشتغال و حمایت از محیط زیست منطقه انجام می‌دهد.

اهمیت شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در صنعت گاز:

  • پاسخگوئی به نیاز روزافزون مصرف گـاز کشور
  • جایگزین نمودن گاز طبیعی به جای نفت و فرآورده‌های آن و افزایش سهم گــاز در سبد انرژی مصرف داخلی به منظور صرفه‌جویی انرژی
  • صادرات گاز ، میعانات گازی و گاز مایع ( LPG )
  • ارائه میعانات گازی بعنوان خوراک و منبعی پایدار و ارزان به صنایع پتروشیمی
  • تحویل اتان موجود در گاز منطقه که حدود 5/5 درصد بر آورد شده است به پتروشیمی برای تولید اتیلن و مشتقات آن

همکاری‌های صنعتی بین کاراجت و شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی :

شرکت دانش بنیان کارا صنعت تدبیر پایا، طراح و تولید کننده انواع اجکتورهای بخار، انواع اجگتورهای خلاء، طراح و سازنده انواع مختلف تله های بخار یا همان استیم تراپ و سایر تجهیزات مکانیکی ثابت مانند سایلنسرها، اسپرینگ هنگر و پایپ ساپورت ها و .....، با تکیه بردانش فنی خود و همچنین رعایت اصل تعهد به بالاترین کیفیت، توانسته همکاری خوبی با شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در پالایشگاه های مختلف انجام دهد و گامی مهم در جهت رفع نیاز خارجی کشور بردارد. 

کاراجت مفتخر است که با تولید کاملا بومی، همواره در راه جهش تولید قدم برداشته و در راه رفع نیاز شرکت هایی مانند مجتمع گاز پارس جنوبی، هموراه برای اعتلا و سربلندی اقتصاد کشور مفید و موثر باشد.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه اول (فاز 1)

طراحی ، نصب و راه اندازی تاسیسات دریایی و خشکی فاز یک تحت مدیریت شرکت نفت و گاز پارس در بهمن ماه 1376 به شرکت ایرانی پتروپارس واگذار گردید. و راه اندازی این فاز در تیر ماه 1382 با همکاری موثر متخصصین و نیروهای کارشناس شرکت ملی گاز آغاز و در 20 آبان ماه سال 1383 توسط رئیس جمهور وقت آقای سید محمد خاتمی رسما مورد بهره برداری قرار گرفت .

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه دوم (فازهای 2 و 3)

عملیات توسعه میدان گازی پارس جنوبی تاریخ 6/7/76 به شرکت توتال فرانسه واگذار گردید. و در شهریور سال 81 با همکاری موثر متخصصین و نیروهای کارشناس شرکت ملی گاز بطور کامل راه اندازی و در 26 بهمن ماه سال 81 با حضور رئیس جمهور وقت آقای سید محمد خاتمی رسما" به بهره برداری رسید

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه سوم (فازهای 4 و 5)

یکی از پالایشگاه‌های زیر مجموعه مجتمع پارس جنوبی  که عملیات توسعه آن در مردادماه 1379 به کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های ENI، پتروپارس و نیکو واگذار شد.

طراحی، نصب و راه اندازی این پالایشگاه تحت مدیریت شرکت نفت و گاز پارس بصورتEPC  به شرکت ENI ایتالیا و شرکت پتروپارس واگذار شد.

کلیه واحدهای این پالایشگاه در سال 83 بطور کامل راه اندازی و در 27 فروردین سال 1384 افتتاح گردید.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه چهارم (فازهای 6 و 7 و 8)

پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی در 270 کیلومتری جنوب بندر بوشهر در عسلویه در مجاورت فازهای اول و سوم واقع شده است. خوراک سه فازی شامل گاز ترش، میعانات گازی و محلول گلایکول  از طریق 3 خط 32 اینچ دریایی به طول 105 کیلومتر از سکوهای SPD7،‌ SPD8 و SPD9 با ظرفیت 110 میلیون متر مکعب در روز،‌به پالایشگاه چهارم می‌رسد. در طراحی و ساخت سکوهای پالایشگاه شرکت‌های STATOIL نروژ و صدرا از ایران مشارکت داشته اند.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه پنجم (فازهای 9 و 10)

طرح توسعه فازهای 9و10 پارس جنوبی مربوط به پالایشگاه پنجم میباشد که در استان بوشهر ، شهر عسلویه و در کنار دریای خلیج فارس می باشد. این طرح شامل سه بخش اصلی تاسیسات دریایی، خطوط انتقال و تاسیسات خشکی است و توسط کنسرسیومی متشکل از شرکت های مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC)، مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران (IOEC) و شرکت کره ایGS تحت نظارت شرکت نفت و گاز پارس (POGC) به عنوان مجری اصلی اجرا گردید .

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه ششم (فازهای 15 و 16)

پالایشگاه ششم (فازهای 15و16) در شرقی ترین نقطه مجموعه پالایشگاه های پارس جنوبی در منطقه عسلویه قرار دارد.
قرارداد توسعه فازهای 15و16 در دی ماه 1385 بین شرکت ملی نفت و گازپارس به عنوان کارفرمای اصلی و کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های آریا نفت شهاب، مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی، صف، ایزوایکو و حفاری داناکیش به عنوان پیانکار طرح عملیات خشکی و دریا منعقد گردید. عملیات اجرایی این طرح در تیر ماه 1386 شروع شد .

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه هفتم (فازهای 17 و 18)

پالایشگاه هفتم در قسمت غربی سایت شماره 1 طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی نزدیک به خروجی شرقی شهرستان عسلویه قرار دارد. کارفرمای ساخت این پالایشگاه همانند سایر پالایشگاه‌های این میدان عظیم گازی، شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکار اصلی اجرای آن کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های مهندسی و ساختمان صنایع نفت(اویک)، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو)، مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران بوده است. این طرح بعد از پالایشگاه ششم بعنوان دومین طرحی است که می‌توان آن را یک پالایشگاه تمام ایرانی قلمداد نمود. قرارداد این پروژه در سال 86 نافذ گردید و اولین تولید گاز شیرین این پالایشگاه در روز اول بهمن ماه سال 93 و با گاز دریافتی از پالایشگاه چهارم صورت گرفت. در فروردین سال 96 پالایشگاه رسماً با حضور ریاست محترم جمهور افتتاح و به شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی بعنوان بهره‌بردار تحویل داده شد.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه هشتم (فازهای 20 و 21)

پالایشگاه هشتم(فازهای 20 و 21) پارس جنوبی در کناره خلیج فارس و در فاصله 270 کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و 570 کیلومتری بندرعباس قرار گرفته است.کارفرمای ساخت این پالایشگاه همانند سایر پالایشگاه‌های این میدان عظیم گازی، شرکت نفت و گاز پارس و پیمانکار اصلی اجرای آن کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های مهندسی و ساختمان صنایع نفت(OIEC)، مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران(IOEC) بوده است. این طرح از جمله طرح‌هایی می باشد که می توان آن را یک پالایشگاه تمام ایرانی قلمداد نمود. قرارداد این پروژه در خرداد ماه سال 1388منعقد گردید و اولین تولید و صادرات گاز شیرین این پالایشگاه در تاریخ 14/6/1395 و با گاز ترش دریافتی از پالایشگاه چهارم صورت گرفت. در بهار سال 1396 پالایشگاه رسماً با حضور ریاست محترم جمهور افتتاح گردید.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه نهم (فاز 12)

طراحی و نصب و راه اندازی تاسیسات دریایی و خشکی فاز 12 تحت مدیریت شرکت نفت و گاز پارس جنوبی با سازماندهی و استفاده از ظرفیت های پیمانکاری بزرگ داخلی و بین اللملی (مشارکت 66درصدی بخش داخلی)انجام گردید.
با تلاش و همت کارشناسان شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی اولین ارسال گاز شیرین این پالایشگاه در 22 اسفند ماه سال 1392به شبکه سراسری متصل گردید.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه دهم (فاز 19)

تاسیسات خشکی پالایشگاه دهم(فاز 19) پارس جنوبی در حاشیه خلیج فارس، در منطقه تمبک با مساحتی در حدود ٥/٢١٨ هکتار بین پالایشگاه­های فازهای ١١ و ١٢ پارس جنوبی و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ٢ واقع شده است. طرح توسعه فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی در خرداد ماه ١٣٨٩ توسط شرکت نفت و گاز پارس (POGC) و در قالب یک قرارداد EPC به کنسرسیومی متشکل از شرکت­های پتروپارس لیمیتد و پتروپارس ایران (جهت اجرای تاسیسات خشکی و عملیات حفاری) و شرکت مهندسی تاسیسات دریایی ایران (جهت ساخت و اجرای سکوهای دریایی و خطوط لوله زیردریایی) واگذار گردید و اولین تولید و صادرات گاز شیرین این پالایشگاه در تاریخ 20 اردیبهشت 1395 و با گاز ترش دریافتی از سکو صورت گرفت. پالایشگاه در بهار سال 1396 رسماً با حضور ریاست محترم جمهور افتتاح و به شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی بعنوان بهره‌بردار تحویل گردید.

شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی - پالایشگاه یازدهم (فاز 13)

این پالایشگاه در سایت دو مجتمع گاز پارس جنوبی در بخش تنبک و 220 کیلومتری شهر بوشهر واقع است.

اجرای پروژه فاز 13 پارس جنوبی با مدیریت شرکت نفت و گاز پارس POGC و کنسرسیوم شرکت‌های پترو پایدار ایرانیان , مپنا و صدرا در تاریخ 20/04/1389 آغاز گردید. فعالیتهای پروژه طی قرارداد EPCCشامل خدمات  فنی و مهندسی از طراحی پایه تا طراحی تفصیلی، تامین کالا، ساخت و نصب و مدیریت، برنامه ریزی و کنترل پروژه , پیش راه اندازی، راه اندازی و تست عملکردیمطابق با آخرین استانداردها و روش های اجرایی انجام گردیده است.

آدرس دفتر مرکزی: استان بوشهر - بندرعسلویه - شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی -صندوق پستی 75391/311

تلفن :

ساختمان ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی: 07731312000

پالایشگاه اول(فاز 1): 07731314000

پالایشگاه دوم(فازهای 2 و 3): 07731313000

پالایشگاه سوم(فازهای 4 و 5): 07731315000

پالایشگاه چهارم(فازهای 6 و 7 و 8): 07731316000

پالایشگاه پنجم(فازهای 9 و 10): 07731317000

پالایشگاه ششم(فازهای 15 و 16): 07731318000  

پالایشگاه هفتم(فازهای 17 و 18): 07731311000

پالایشگاه هشتم(فاز های 20 و 21):07731319000

پالایشگاه نهم(فاز 12): 07731463000

پالایشگاه دهم (فاز 19) :07731466000

 پست الکترونیکی :info@spgc.ir 

اخبار : 

مجتمع گاز پارس جنوبی؛ بزرگ‌ترین تأمین‌کننده خوراک صنایع پایین‌دستی ایران