کلینینگ سیستم-Cleaning System
بازدید : 4349 |
عملکرد حداکثری و قابلیت اطمینان کندانسورهای ACC و مبدلهای حرارتی به مقدار زیادی به سطوح فین تیوبها و تمیزی دستگاه های Fin Fan دارد. دستگاههایی که با خاک، گرد و غبار، ناخالصیها و سایر رسوبات آلوده شدهاند، سطح کارایی پایینی دارند. با افزایش درجه حرارت محیط، اثرات منفی این آلودگیهای سطحی بسیار بیشتر خواهد شد.
به شما پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات جامعتر، قسمت توضیحات بیشتر را بخوانید.
کلینینگ سیستم (cleaning systems)
کلینینگ سیستم(سیستم شست و شو) چیست؟
در صنعت برق به علت کمبود آب و نیز ملاحظات محیط زیستی تمایل کمتری به استفاده از آب به عنوان سیال خنک کننده در کندانسورهای بخار وجود دارد و به همین دلیل کندانسورهای هوایی(هواخنک) به عنوان جایگزینی برای کندانسورهای سطحی مورد استفاده قرار میگیرند.
در حین حال سطح وسیع این کندانسورها که متشکل از لولههای پرهدار میباشد در معرض آلودگیهای فراوانی مانند دوده، برگ درختان، پر و فضله پرندگان و بسیاری موارد دیگر میباشد که باعث اختلال در عملکرد کندانسور هوایی و کاهش بازدهی آن میشود.
بنابراین برای افزایش بازدهی این تجهیزات و کاهش اتلاف انرژی شست و شوی مداوم آنها بسیار حیاتی میباشد. نقش کلینینگ سیستم این است که سطح این کندانسورها را تمیز نموده بدون آن که آسیبی به پرههای نازک آن وارد نماید.
در مبدلهای حرارتی (در مورد مبدل حرارتی بیشتر بدانید.) کاهش اتلاف حرارتی و افزایش راندمان تجهیز مربوطه به 2 عامل مهم بستگی دارد:
1- سطح فین ها
2-تمیزی دستگاه های فن
دستگاههایی که با خاک، گرد و غبار، ناخالصیها و سایر رسوبات آلوده شدهاند، سطح کارایی پایینی دارند. با افزایش درجه حرارت محیط، اثرات منفی این آلودگیهای سطحی بسیار بیشتر خواهد شد.
کلینینگ سیستمها در پالایشگاهها و نیروگاهها، کندانسورهای ACC و مبدلهای حرارتی کارایی بیشتر و قابل اطمینانتری خواهند داشت.
توصیه میکنیم با مطالعه کاتالوگ کلینینگ سیستم شرکت کاراجت در لینک زیر، در این زمینه بیشتر بخوانید.
کاتالوگ کیلینیگ سیستم شرکت کاراجت
مکانیزم کلینینگ سیستم (سیستم شست و شو)
سطح خارجی لولههای انتقال حرارت کندانسورهای هوایی پوشیده از پرههای انتقال حرارت میباشد. آلودگیهای موجود در محیط مانند گردهها، حشرات، پر پرندگان، پلاستیک و غیره بر روی این سطوح نشسته و ضمن ایجاد اختلال در جریان هوای عبوری از بین این پرهها ضریب انتقال حرارت این تجهیزات را پایین آورده و باعث هدر رفت انرژی میشوند. در این شرایط هزینههای عملیاتی افزایش یافته و توان ژنراتور تولید برق نیز ممکن است کاهش یابد.
همچنین در روزهای گرم تابستان و در شرایطی که هوای اطراف کندانسورها گرم باشد، ممکن است برای کاهش دمای سطح کندانسور روی آن مقداری آب اسپری کنند. بسته به کیفیت آب مورد استفاده این عمل ممکن است باعث ایجاد رسوب بر روی پرهها شود. کلینیگ سیستمها به گونهای طراحی میشوند که با استفاده از آب پرفشار سطح این کنداسورها را شست و شو داده در حالی که به پرهها و سطوح گالوانیزه کندانسور آسیبی وارد ننمایند.
اجزای اصلی کلینینگ سیستمها چیست؟
شامل یک مجموعه نازل، سیستم ردیابی و سیستم کنترل میباشد. مجموعه نازلها باید به صورت بهینه با جهت و محل قرارگیری پرهها هماهنگ باشد به گونهای که بتوانند آب را بر روی آنها به صورت یکنواخت و پیوسته پاشش کنند. بنابراین باید نحوه چینش نازلها، انرژی آب خروجی از آن و فاصله نازل با سطح کندانسور به صورت بهینه و مناسب هر تجهیز به صورت اختصاصی طراحی شود. در این صورت میتوان اطمینان حاصل کرد که فارق از جنس پرههای مورد استفاده، جریان آب به آنها آسیبی وارد نمیکند.
این مجموعه نازلها سپس بر روی یک ساختار نردبانی سوار میشود. نازلها این قابلیت را دارند که در طول این ساختار(بالا و پایین) حرکت نموده و پرهها را در راستای عمودی شست و شو دهند. همچنین این ساختار نردبانی نیز به گونهای طراحی میشود که بر روی کندانسور سوار شده و در راستای افق قابلیت حرکت داشته باشد. بدین ترتیب این مجموعه میتواند تمام سطح پرهها رو شست و شو دهد.
عملکرد کلینینگ سیستمها:
استفاده از این کلینینگ سیستمها به دلایل زیر باعث افزایش قابل توجه در عملکرد دستگاه خواهد شد:
* کاهش سرعت فن تا ۵۰ درصد
* افزایش توان عملیاتی بخار در هر ساعت به میزان ۳۰ درصد
* افت فشار در دستگاه به میزان ۳۰ درصد
* افزایش بازده( در واحد MW) تا ۲۰ درصد
موارد استفاده از کلینینگ سیستم(سیستم شست و شو)
عملیات شست و شوی کندانسورهای هواخنک باید به صورت مدون انجام شود تا بازدهی این تجهیزات در حالت بهینه باقی بماند. دادههای به دست آمده از چندین نیروگاهی که از این نوع کندانسورها استفاده می کنند نشان میدهد که بعد از شست و شوی این تجهیزات میتوان سرعت فنها را تا 50 درصد کاهش داد و همان بازدهی قبلی را به دست آورد.
کلینینگ سیستم اغلب به 3 صورت طراحی و استفاده میشوند.
- تمام اتوماتیک: در هر سمت کندانسور یک مجموعه کامل کلینینگ سیستم به صورت دائمی نصب میشود.
- نیمه اتوماتیک: در هر سمت کندانسور ساختار نردبانی نصب شده و مجموعه نازلها و پمپها قابل جابجایی باشد.
- قابل حمل: تمامی مجموعه قابلیت جابجایی داشته باشد.